Ε.Σ.Σ.Η.Μ.

Κόκορας Παναγιώτης

 

 

 

Slida

(mp3 streaming at 128Kbps)

 

Για μαγνητοταινία

2002

Διάρκεια 3'50

 

 

Ο Παναγιώτης Κόκορας (1974) ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην Κατερίνη το 1987 ενώ συνέχισε στην Αθηνά ολοκληρώνοντας με δίπλωμα Σύνθεσης και πτυχίο κλασικής κιθάρας. Στη συνέχεια με υποτροφίες από την Βρετανική Ακαδημία (AHRB) και το Σύλλογο οι Φίλοι της Μουσικής (Μουσική υποτροφία Αλεξάνδρας Τριάντη) πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές Μαστερ και ακολούθως Διδακτορικού στο πανεπιστήμιο του Γιορκ στην Αγγλία.

 

   Έχει λάβει παραγγελίες από το Fromm (πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), IRCAM, MATA (Music at the Anthology), Spring Festival (πανεπιστήμιο του Γιορκ), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Gaudeamus ενώ έργα του συχνά μεταδίδονται από το ραδιόφωνο και παρουσιάζονται σε Φεστιβάλ στην Ευρώπη, Ασία και Αμερική. Στο συνθετικό του έργο ενδιαφέρεται για τη μορφολογία του ήχου και την ψυχοακουστική του αντίληψη ενώ περιλαμβάνει συνθέσεις οργανικές για Η/Υ και μικτά μέσα. Έργα του έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις σε 19 διεθνείς διαγωνισμούς μεταξύ άλλων, Bourges Residence Prix 2004, Gaudeamus Prix 2003 και 2004, Insulae Electronicae 2003, Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης της Σεούλ 2003, Toru Takemitsu 2002, Prix Noroit 2002, Luigi Russolo 2001 και 2002, Miso Musica, CIMESP, Metamorphoss.

 

   Αυτήν την περίοδο διδάσκει στο Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης. Έργα του κυκλοφορούν σε CD από τις δισκογραφικές εταιρίες NOR, Miso Records, CEC, Independent Opposition Records και διανέμονται σε περιορισμένες εκδόσεις από τους ICMC2004, Host Artists Group και Musica Viva.

 

 

Home Page - http://www.panayiotiskokoras.com

 

 

ενημέρωση Ιανουάριος 2005