Ε.Σ.Σ.Η.Μ.

Πάνος Αμελίδης

 

 

 
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Συνθέτει ηλεκτροακουστική μουσική και μουσική για όργανα. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στην αναπαράσταση, τον ερεθισμό ή/και τη δημιουργία πολιτικής και πολιτισμικής μνήμης, μέσω διάδρασης μεταξύ αφήγησης, ακουσματικών ήχων και real-world sounds.  
  
Είναι υποψήφιος διδάκτωρ (PhD) στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση στο Music, Technology and Innovation Research Centre (MTIRC) του De Montfort University με τον John Young και θέμα "Non-linear Storytelling as Strategy for Electroacoustic Composition". Μεταπτυχιακό δίπλωμα Μάστερ με διάκριση (MMus) στην Ηλεκτροακουστική Σύνθεση από το  University of Manchester με τους David Berezan και Ricardo Climent. Πτυχίο Μουσικής στις Μουσικές Επιστήμες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τους Ανδρέα Μνιέστρη και Θοδωρή Λώτη με ειδίκευση στη Μουσική Πληροφορική. Σπουδές Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής με τον Γιάννη Ιωαννίδη.
  
Η μουσική του έχει παρουσιαστεί σε φεστιβάλ και διεθνή συνέδρια σε Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία. Τον Οκτώβριο 2010 ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ του διεθνή διαγωνισμού 'Espace du Son' στις Βρυξέλλες, ενώ η σύνθεση "Ritual Attacks" έχει επιλεγεί να παρουσιαστεί στο International Computer Music Conference 2011.
  
Είναι ιδρυτικό μέλος της κολεκτίβας 'Hear This Space' που δραστηριοποιείται στο Leicester της Αγγλίας, μέλος της οργανωτικής ομάδας του επιστημονικού συνεδρίου για διδακτορικους φοιτητές Sound, Sight, Space, Play (SSSP) και μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ).  
  
Από τον Οκτώβριο 2010 ζει μόνιμα και δραστηριοποιείται στο Leicester, Αγγλία, κάνοντας ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και θεωρητικών μουσικής, καθώς και sound design και σύνθεση μουσικής για διάφορα οπτικοακουστικά προϊόντα.
  
Links:
  

  

 

ενημέρωση Μάϊος 2011