Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2014 - Ρέθυμνο
English

Ημέρες Ηλεκτροακουστικής Μουσικής 2014

posterΤο Εργαστήριο Μουσικής Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής, οργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιανουαρίου σειρά συναυλιών με τίτλο “Ημέρες Ηλεκτροακoυστικής Μουσικής 2014”. Οι συναυλίες αυτές γίνονται στα πλαίσια της 13ης ετήσιας συνάντησης των μελών του Ελληνικού Συνδέσμου Συνθετών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (ΕΣΣΗΜ). Στόχος της διοργάνωσης είναι να παρουσιασθούν οι σύγχρονες τάσεις της ηλεκτροακουστικής μουσικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κυρίως έργα ακουσματικά αλλά και live electronics και βίντεο. Το Σάββατο 17/1 θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Στέφανο Βασιλειάδη, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατό του, όπου θα παρουσιασθούν τα έργα "Τα Μυστικά Τραγούδια της Σιωπής", "Κουκλόκοσμος", "Θρήνος Εκάβης για Νεκρό Αστυάνακτα" καθώς και απόσπασμα από την ταινία "Corpus" του Θανάση Ρεντζή όπου ακούγεται το έργο "Αίμα" του συνθέτη. Tην Κυριακή 18/1 έχει προγραμματισθεί συναυλία με έργα των συνθετών Jon Nelson, Francis Dhomont, Beatriz Ferreyra και James Andean της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ηλεκτροακουστικής Μουσικής (CIME/ICEM).

Για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων έχει σχεδιαστεί ειδικό πολυκάναλο σύστημα διάχυσης του ήχου το οποίο θα αποτελείται από 20 ηχεία τοποθετημένα περιμετρικά των ακροατών. Η διάχυση του ήχου θα διευθύνεται ζωντανά από τους συνθέτες μέσω κονσόλας και ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κρήτης, στα Περιβόλια στο Ρέθυμνο και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ώρα έναρξης προγράμματος, κάθε ημέρα, στις 7μμ.